logo
smještaj starijih u dom

Stalni smještaj

STAMBENI DIO

U stambenom dijelu Doma koji se nalazi na drugom katu, pokretni korisnici biti mogu biti smješteni u 15 jednokrevetnih i 10 dvokrevetnih soba te 2 dvokrevetna apartmana. Svaka soba u stambenom dijelu ima vlastitu kupaonicu i TV uređaj. S velike terase na ovom katu, čija je površina oko 160 m2 pruža se izvanredan pogled na stari grad.

soba u stambenom dijelu starački dom sobe dnevni boravak u stambenom dijelu staračkog doma

U prizemlju Doma nalazi se prostorije za zajednički boravak. Tu je funkcionalno uređena blagovaonica koja pruža doživljaj doma i toplog humanog ambijenta, kabinet za fizikalnu terapiju opremljen svim potrebnim pomagalima, kao i kabinet za radno-okupacijske aktivnost u kojima korisnici kreativno i aktivno provode slobodno vrijeme te liječnička ambulanta.

 

ODJEL ZA POJAČANU NJEGU (STACIONARNI DIO)

staracki dom porec

starački dom programdruštvene prostorije u staračkom domu

U odjelu za pojačanu njegu (stacionarni dio) teško pokretni i nepokretni korisnici koji trebaju neprekidnu 24 satnu zdravstvenu njegu imati će punu njegu i udobnost, a biti će smješteni u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. U sklopu stacionarnog odjela nalazi se i posebno prilagođena kupaonica za nepokretne osobe, suvremeno opremljena kadom za nepokretne korisnike i kupaonskom dizalicom s daljinskim upravljanjem.
Svaki kat ima čajnu kuhinju za korisnike te dnevni boravak u kojem se korisnici, zajedno sa svojim posjetiteljima mogu družiti, gledati TV program ili baviti nekom drugom aktivnošću.

program u staračkim domovimabriga o starijim osobamanjega u staračkom domu

Usluge i sadržaji u stalnom smještaju:
1. Stanovanje i prehrana
2. Njega i briga o zdravlju
3. Radna terapija i stručni socijalni rad
4. Organizirano provođenje slobodnog vremena
5. Vjerske aktivnosti
6. Rad volontera