Scroll Top
Stručni izlet djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe Poreč

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU srijedu, 24. travnja 2013. godine osamnaestero djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe Poreč bilo je na svom prvom stručnom putovanju. Put nas je vodio do mjesta Škofja loka u Sloveniji. Nakon otprilike dva sata, po lijepom vremenu, vozeći se po zelenom Slovenskom kraju gdje su nam se u daljini pokazivale Alpe pokrivene snijegom, stigli smo u malo mjesto Škofja loka.

Naši domaćini bili su djelatnici u Domu za slijepe, slabovidne i starije osobe. Dobrošlicu nam je poželjela direktorica Doma Silva Košnjek. Podijelili smo se u dvije grupe te smo vođeni direktoricom, socijalnom radnicom i glavnom medicinskom sestrom obilazili Dom. Dom je sagrađen 1979.godine i u početku je bio namijenjen slijepim i slabovidnim osobama, ali su ga zbog sve veće potrebe za smještajem starijih i nemoćnih osoba prenamijenili i za njihov smještaj. Dom su unazad nekoliko godina počeli obnavljati..U Domu je smješteno 220 korisnika. Korisnici su smješteni u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama raspoređenih na četiri kata. Obilazeći Dom imali smo priliku vidjeti kako izgleda moderan Dom potpuno prilagođenom Korisnicima kojima je namijenjen. U obnovi Doma iskoristili su znanje i iskustvo i uredili Dom kako bi se Korisnici što bolje osjećali i lakše kretali po Domu.

Domaćini su bili jako ljubazni i podijelili su s nama iskustva koje oni imaju u radu s korisnicima tako da smo imali smo prilike saznati nešto novo, ali i mi njima reći kako je kod nas u Domu. Pozvali smo ih da oni nama budu gosti kada im se ukaže prilika.

Nakon razgleda Doma, po lijepom vremenu prošetali smo malim gradićem Škofja loka, a budući da smo bili u Sloveniji, na povratku kući, vrijeme smo iskoristili za kupovinu.

Svima nama koji smo bili na izletu, bilo je jako lijepo i sadržajno smo proveli dan. Zaključili smo su takvi izleti korisni kako bismo vidjeli nešto novo i drugačije i svoj rad mogli unaprijediti.

 

Imate pitanje? Pišite nam, odgovorit ćemo Vam u najkraćem roku.