Scroll Top
Volonteri iz Brtonigle u Domu u Poreču

U Domu za starije i nemoćne osobe Poreč se održao prvi susret s novim volonterima koji preko Erasmus+ programa volontiraju u Agenciji Lokalne Demokracije Brtonigla-Verteneglio. Prije godinu dana započela je suradnja s Agencijom čiji su volonteri uključeni u život zajednice u Brtonigli, u rad s učenicima u školi i u rad knjižnice. U posjetu Domu bili su Goda iz Litvanije, Dijana iz Makedonije, Lucas iz Francuske i Egidio iz Italije. Bila je to prilika da se volonterka Laura Stern iz Graza iz Autrije, koja preko programa Erazmus+ svakodnevno volontira u Domu u Poreču  upozna s njima kako bi se slijedećih osam mjeseci koliko će još volonteri boraviti u Istri mogli družiti i razmjenjivati iskustva.

Ovakvom suradnjom pružaju se nove mogućnosti mladima iz Europe koji su svoje vrijeme odlučili iskoristiti na dobrobit zajednice da se i sami okušaju u novim aktivnostima koje nisu primarne u njihovom volontiranju. Ovaj put organizirana je bila kreativna radionica u kojoj su korisnici Doma izrađivali dekorativne ukrase zajedno s volonterkom Laurom, a gosti su imali priliku vidjeti kako korisnici Doma  provode svoje slobodno vrijeme. Dogovoreni su daljnji susreti jednom mjesečno na način da se održavaju zajedničke radionice u koje će se i volonteri moći uključiti zajedno s korisnicima. Nakon upoznavanja s korisnicima i s aktivnostima Doma, volonteri su razgledali brojne kulturne znamenitosti Poreča.

Inače, u Domu se od listopada ove godine u sklopu projekta „Erazmus +“ pod nazivom „Ključna aktivnost  1: Projekti mobilnosti  mladih i osoba aktivnih u radu s mladima  (Europska volonterska služba)“ provodi projekt „Mladi Europe za starije i nemoćne Grada Poreča“.  Putem ovog projekta u Domu će do jeseni slijedeće godine volontirati Laura Stern iz Austrije i Lara Martinez Ferrero iz Španjolske. Za tu svrhu od strane Europske komisije Domu su odobrena sredstva u iznosu od 13.655 eura.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imate pitanje? Pišite nam, odgovorit ćemo Vam u najkraćem roku.