Scroll Top
Povijest Doma
dom-porec-o-nama_1
O nama
Povijest Doma

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč svečano je otvoren 01. listopada 2007. godine povodom Međunarodnog dana starijih osoba, a prvi korisnici stalnog smještaja uselili su tijekom prosinca 2007. godine.

Dom je u potpunosti izgrađen i opremljen sredstvima Proračuna Grada Poreča-Parenzo kao lokalna socijalna ustanova za institucionalnu i izvaninstitucionalnu skrb o starijim osobama.

Prije otvaranja ustanove, 2002. godine započeto je provođenje izvaninstitucionalnog programa „Hospicij – kućna skrb“ namijenjenog neautonomnim i teško bolesnim osobama u okviru Fonda „Zdravi grad“ Poreč, a 2006. godine kao aktivnost DOM POREČ d.o.o. program „Medicinska rekreacija za starije pod vodstvom višeg fizioterapeuta“. Stavljanjem u funkciju Javne ustanove, navedene izvaninstitucionalne programe provodi Dom u okviru svoje izvaninstitucionalne djelatnosti. 

Ravnateljica u mandatu 2021 – 2019  – Tihana Mikulčić

Ravnatelj u mandatima 2019 – 2007. – Mario Laković

Galerija slika
Najsenior pok. Ivan Gianni Šegon

Promičući vrijednost zdravog aktivnog starenja, posebna je čast da je u Domu neko vrijeme aktivno i produktivno živio pok. Ivan Gianni Šegon, jedan od tri ravnopravna pobjednika natječaja za izbor Naj-Seniora/ke u Europskoj godini aktivnog starenja 2012. na natječaju Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj i Ministarstva socijalne politike i mladih RH pod nazivom „Mladi u srcu“.

U obrazloženju izbora stoji:

„Ocjenjivački odbor je ocijenio kako je prijava Doma za starije i nemoćne osobe Poreč koja sadrži Vašu nominaciju u najvećoj mjeri ispunila postavljene kriterije. Iz poslane nam dokumentacije vidljiva je Vaša višegodišnja kontinuirana aktivnost i angažman s ciljem poticanja aktivnog starenja, aktivnog sudjelovanja u društvu i promicanja zdravog i aktivnog načina života što je također obuhvaćalo i 2012. godinu. Čestitamo Vam na tome te se nadamo da ćete nastaviti živjeti i djelovati u tom duhu.“

U znak sjećanja na Najseniora pok. Ivana Giannia Šegona i prema želji obitelji Šegon, novčana sredstva iz nagradnog fonda utrošena su za nabavku sprava za vanjsko vježbanje u Mini fitness parku na otvorenom jer je cijelog svog bogatog života pok. Šegon razvijao i promicao ideju sporta. 

najsenior-ivan-gianni-segon