Scroll Top
O nama
dom-porec-o-nama_1
O nama
Dom za starije i nemoćne Poreč

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč je javna ustanova koja je centar sustavne skrbi Grada Poreča-Parenzo kao lokalne zajednice za građane starije životne dobi, s ciljem podizanja njihove kvalitete života, pružanjem zdravstvene, socijalne i psihološke pomoći i podrške starijim sugrađanima.

Osnivač Javne ustanove socijalne skrbi je trgovačko društvo Dom Poreč d.o.o., čiji su osnivači Grad Poreč-Parenzo s 81% poslovnog udjela te Istarski domovi zdravlja-Case della salute dell´Istria s 19% poslovnog udjela. Financiranje izgradnje i stavljanje u funkciju Doma u cijelosti je pokriveno iz proračunskih sredstava Grada Poreča-Parenzo, a vrijednost ulaganja u izgrađeni objekt je oko 3.517.154,42 € (26.500.000 kuna).

Kapacitet doma i opremljenost

Dom može primiti 83 korisnika, 42 u stacionarnom i 41 u stambenom dijelu. Dvije jednokrevetne sobe na stacionarnom odjelu namijenjene su za smještaj palijativnih bolesnika.

Sve su sobe opremljene medicinskim krevetima na električni pogon s daljinskim upravljanjem. Cijeli je objekt pokriven klimatiziranim sustavom. Kako bi se olakšao život starijim osobama, pozornost je posvećena svakom detalju. Sve sobe i sve kupaonice pokrivene su alarmnim sustavom koji je korisniku na dohvat ruke, a koji alarmira osoblje. Instalirano je suvremeno dizalo koje pri kretanju i zaustavljanju ne izaziva trzaje. Sobe  opremljene telefonskim aparatima kao i priključcima za TV aparat.

U okviru ustanove nalazi se i kapela kako bi korisnici i njihovi posjetitelji mogli zadovoljiti svoje duhovne potrebe.

dom-porec-o-nama_2
0

Ukupan kapacitet

0

Stacionarni dio

0

Stambeni dio

Unutarnji ustroj Doma

Dom svoj rad organizira po funkcionalnim cjelinama – odjelima, koji čine jedinstvenu radnu cjelinu i to:

 1. Odjel zajedničkih stručnih i administrativno-tehničkih poslova
 2. Odjel stalnog smještaja, njege i brige o zdravlju
 3. Odjel prehrane i usluživanja
 4. Odjel dnevnog centra (dnevni i poludnevni boravak) i izvaninstitucionalne skrbi
Tijela upravljanja i rukovođenja Doma
 1. Upravno vijeće
  Članovi Upravnog vijeća su:
  Franc Dobrilović, predsjednik
  Sonja Sinožić
  Nataša Basanić Čuš
  dr. Radmila Korlević
  Valter Knapić
 2. Sandra Ćakić Kuhar, ravnateljica
 3. Stručno vijeće
  Svi stručni radnici Doma
Lokacija

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč nalazi se u Poreču, ulica M. Gioseffi 2, u neposrednoj blizini Istarskih domova zdravlja – Ispostava Poreč.
Korisna površina objekta Doma je 4.600 m2. Površina parcele koja je hortikulturno uređena iznosi oko 5.700 m2.

Ivan Horvat
Lorem ipsum dolor sit ametcon sectetur adipisicing elit, sed doiusmod tempor incidilabore et dolore magna aliqua. Ut enim ad mini veniam, quis nostrud! exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip
Jackie Jackson

Lorem ipsum dolor sit ametcon sectetur adipisicing elit, sed doiusmod tempor incidilabore et dolore magna aliqua. Ut enim ad mini veniam, quis nostrud! exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip

The entrepreneurs behind
the vision.