Scroll Top
Bal volonterki i volontera

Bal volontera, tradicionalno godišnje okupljanje volontera održano je u petak 04. prosinca povodom Međunarodnog dana volontera u Obrtničkom domu u Poreču. Zahvalnice za 131 volontera Doma za starije i nemoćne osobe Poreč i Gradskog društva Crvenog križa Poreč uručila je volonterima u ime Grada Poreča zamjenica gradonačelnika Nataša Basanić Čuš navodeći da ovom manifestacijom Grad Poreč želi volonterima iskazati potporu i prihvaćanje te zahvalu za aktivnosti koje su realizirali tijekom 2015.

U ime Gradskog društva Crvenog križa Poreč prisutnima se obratila ravnateljica Vesna Janko Finderle, navodeći da su volonteri, njih 85, osobe koje se uvijek spremno odazovu i pomažu u brojnim akcijama darivanja krvi, mjerenja tlaka i šećera, kroz interventne županijske timove, odlazeći u Opatovac pomagati izbjeglicama i na brojne druge načine. Uz to je zahvalila suradnicima i sponzorima kao i suradnim organizacijama na cijeloj Poreštini.

Volonterima Doma za starije i nemoćne osobe Poreč u ime korisnika i zaposlenika zahvalila je stručna voditeljica Doma Sandra Ćakić Kuhar, ističući da volonteri živote korisnika Doma čine ljepšim, sudjelujući s korisnicima na molitvenoj grupi, na proslavama rođendana, zboru, dramskoj grupi, šetnjama s korisnicima, druženjima, pružajući im frizerske usluge. U Domu je tijekom 2015. godine volontiralo 46 volontera koji su odradili 3.026 volonterskih sati, što čini jednu i pol radnu godinu.

Program je vodio Damir Miloš, te su u bogatom programu nastupili  glazbenici Marijan, Denis i Dorijana, pjesnikinja Marija Sošić, prikazan je kratki film „Due amiche“ redateljice Vanje Šimunić Lač, a domska dramska grupa izvela je lutkarsku predstavu „Štorije i pensiri“ autorice Marice Mihelčić . Direktno sa terena video čestitku uručio je i izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, Robert Markt. Za uvijek dobro raspoloženje na Balu volontera bili su zaduženi volonteri muzičari Enco, Franko, Nando, Mateo, Paolo, Igor, Elvis, Anton i David.

Crv_Bal-Volontera_0042   Crv_Bal-Volontera_0034  Crv_Bal-Volontera_0050     Crv_Bal-Volontera_0053   Crv_Bal-Volontera_0150     Crv_Bal-Volontera_0170   Crv_Bal-Volontera_0173     Crv_Bal-Volontera_0184   Crv_Bal-Volontera_0192

Imate pitanje? Pišite nam, odgovorit ćemo Vam u najkraćem roku.