Scroll Top
FOLKLORNO DRUŠTVO PAZIN U DOMU

U Domu u PorečuPo prvi puta u našem Domu gostovali su članovi Folklornog društva Pazin. U restoranu Domu okupilo se tridesetak korisnika i s nestrpljenjem ih čekalo. Uz zvukove harmonike, violine i bajsa koje su svirali Marko, Goran i Željko došetalo je na podij 5 plesnih parova koji su započeli s plesanjem nekoliko tradicionalnih plesova našega kraja. Budući da Folklorno društvo Pazin ima dugu tradiciju i iskustva u nastupima, znali su kako našim korisnicima uljepšati poslijepodne.
Nakon što su se zagrijali s plesnim koracima, zbor žena koji čine penzionerke predvođene harmonikom koju je svirao g. Križanac, izvele su nekoliko tradicionalnih pjesama i na hrvatskom i na talijankom jeziku koje se rijetko mogu čuti, a naši korisnici su im se rado pridružili u pjevanju.
Ponovno su se predstavili plesači i svirači koji su nastavili s plesanjem, korisnici su u ritmu „pomagali“ pljeskanjem što je značilo da su zadovoljni njihovim izvedbama i repertoarom. Iako je po planu bio kraj, izvođači su pozvani na bis na radost svih u publici te su još neko vrijeme izvodili program.
Nakon sat vremena u veselom raspoloženju korisnici su bili jako zadovoljni. Od srca su pohvalili nastup, izvođače su komentirali da se vidi da s ljubavlju nastupaju, pohvalili su mlade koji se trude da očuvaju istarsku baštinu i pozvali ih da dođu ponovno.

Imate pitanje? Pišite nam, odgovorit ćemo Vam u najkraćem roku.