Scroll Top
Folklorno društvo Pazin u gostima u Domu Poreč

U Domu za starije i nemoćne osobe Poreč gostovali su članovi Folklornog društva Pazin. U restoranu Domu okupilo se četrdesetak korisnika i s nestrpljenjem očekivalo pazinske folkoloraše. Uz zvukove harmonike, bajsa i klarineta koje su svirali Gvido, Elvis i Luka došetalo je na podij šest plesnih parova koji su započeli s plesanjem nekoliko tradicionalnih plesova našega kraja. Budući da Folklorno društvo Pazin ima dugu tradiciju i iskustva u nastupima, znali su odabrati onaj repertoar koji će korisnike Doma vratiti u njihovu mladost i na taj način im uljepšati poslijepodne.

Nakon što su se zagrijali s plesnim koracima, plesači su izveli su nekoliko tradicionalnih pjesama na hrvatskom i na talijanskom jeziku koje se i inače pjevaju u Domu te su im se korisnici Doma rado pridružili u pjevanju.

Ponovno su se predstavili plesači i svirači koji su nastavili s plesanjem, korisnici su u ritmu „pomagali“ pljeskanjem što je značilo da su zadovoljni njihovim izvedbama i repertoarom. Nakon sat vremena u veselom raspoloženju korisnici su bili jako zadovoljni. Od srca su pohvalili nastup i trud koji ulažu u očuvanje istarske baštine te ih pozvali na novi susret u Domu.

Imate pitanje? Pišite nam, odgovorit ćemo Vam u najkraćem roku.