Scroll Top
Najstarija Porečanka Štefanija Žužić proslavila 104. rođendan u Domu za starije i nemoćne

Zamjenica gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović na prigodnoj svečanosti u Domu za starije i nemoćne čestitala je danas 104. rođendan najstarijoj Porečanki Štefaniji Žužić. Veselom druženju i čestitkama pridružila se i stručna voditeljica Doma Sandra Ćakić Kuhar, brojni članovi obitelji none Štefanije, te korisnici Doma. Slavljenica je u Dom stigla prije dva mjeseca, a kako je njezina unuka ispričala, sve je do nedavno bila samostalna i čak i u stotoj godini mjesila fuže.
Dogradonačelnica Štifanić Dobrilović prisjetila se svojih uspomena iz djetinjstva vezanih za nonu Štefaniju i pokojnog supruga Ivana, Giovanina poznatog porečkog postolara, te joj poželjela da uvijek bude ovako bizera, vesela i pozitivna kakva je i danas. Skromna nona Štefanija, kaže kako je ključ njezine dugovječnosti upravo u tome što su joj svi dobri i sve voli, ali i zato jer se uvijek družila s mladima.
Naime, nona Štefanija rodom je iz sela Žužići na Višnjanštini, a mnogim je sugrađanima ostala u srcu iz vremena kad je radila kao podvornica i kasnije kuharica u školi u starom gradu i nahranila mnoga gladna dječja usta. U ratno vrijeme prikupljala je hranu i pomagala partizanima, za što je na kraju rata dobila i priznanje Antifašističke fronte žena. Iako je gotovo cijeli život provela u Poreču, promijenila je čak četiri države.
Osoblje Doma za starije i nemoćne Poreč noni Štefaniji priredilo je i malo iznenađenje – veliku rođendansku tortu kojom su počastili i sve okupljene, a zabava se nastavila uz svirku muzičara volontera koji sviraju u Domu, te je slavljenica uz muziku i zaplesala sa sinom Livijom.

DSCN7294

DSCN7303

DSCN7305

DSCN7312

DSCN7280

DSCN7281

DSCN7284

Imate pitanje? Pišite nam, odgovorit ćemo Vam u najkraćem roku.