Scroll Top
U porečkom Domu za starije obilježena 80. godišnjica Rujanskih odluka i 30. godina osnivanja Istarske županije

U Domu za starije i nemoćne osobe Poreč danas su,  prigodnim gostovanjem pulskog zbora Praksa, obilježene dvije izuzetno važne godišnjice, 80. godišnjica donošenja Rujanskih odluka o priključenju Istre matici domovini Hrvatskoj i 30. godišnjica osnivanja Istarske županije

Zbor Praksa, koji izvodi isključivo antifašističke, radničke i feminističke pjesme, za korisnike Doma izveo je najpoznatije pjesme iz svog repertoara na hrvatskom, talijanskom, makedonskom i španjolskom jeziku. U izvođenju nekih pjesama pridružili su se i korisnici, a zajedno su otpjevali i nezaobilaznu „La mula de Parenzo“.

Sandra Ćakić Kuhar, ravnateljica Doma, ujedno i predsjednica Skupštine Istarske županije pozdravila je prisutne te je istaknula kako punih 80 godina koje su prošle nisu izbrisale značaj koji povijesne Rujanske odluke imaju za Istru. Antifašizam je naša vrijednost koju živimo i njegujemo te ćemo to i nadalje činiti. Istarska županija je, 30 godina nakon svog osnutka, regija izvrsnosti, uspjeha i visoke kvalitete života koja se osjeća u svim društvenim segmentima, a posebno u skrbi o starijim osobama, čemu svjedoče i korisnici porečkog Doma.

Današnji susret u porečkom Domu dio je šireg programa obilježavanja dvije najvažnije godišnjice u modernoj povijesti Istre.

Imate pitanje? Pišite nam, odgovorit ćemo Vam u najkraćem roku.