Scroll Top
Održana prezentacija novog EU projekta volontiranja i međugeneracijske solidarnosti

EVS4 EVS1 EVS2 EVS3

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč od 01. ožujka ove godine započinje s provođenjem projekt „Osobni rast mladih kroz kreativnost i volontiranje sa starijima grada Poreča“ i tim je povodom danas u Centru za mlade u Poreču organizirano njegovo predstavljanje javnosti ali i učenicima Srednje škole Mate Balota Poreč. Projekt su predstavili stručna voditeljica Doma Sandra Ćakić Kuhar, socijalna radnica i koordinatorica volontera u Domu Edita Tavra, te mentori u okviru projekta Jelena Dmitrović, psihologinja Srednje škole Mate Balota Poreč i Nino Ritoša iz Udruge mladih Garažno društvo.
Projekt je financiran europskim sredstvima u iznosu od 15.466 EUR kroz program Erasmus+, Ključna aktivnost 1: Projekti mobilnosti mladih i osoba aktivnih u radu s mladima (Europska volonterska služba – EVS).
– Kroz projekt će dvije mlade volonterke, Emma Quintana Llorian iz Španjolske i Daria Zelenska iz Ukrajine, u Domu boraviti gotovo godinu dana. Njihova je obaveza da tijekom 6 sati svakog dana volontiraju u Domu. Porečki Dom je do sada proveo dva ovakva projekta i iskustva sa stranim volonterima su odlična, istaknula je Ćakić Kuhar.
Kako uz strane volontere u Domu volontira i 50-tak lokalnih volonterki i volontera, cilj je ovog projekta razmjena iskustava među volonterima te upoznavanje s značajem koji volonterstvo i međugeneracijska solidarnost imaju u drugim zemljama.
Uz poboljšanje kvalitete života starijih osoba, projekt ima za cilj i promociju volonterstva među mladima u Poreču. S tim ciljem su mentori EVS volonterkama psihologinja Srednje škole Mate Balota Poreč Jelena Dmitrović i Nino Ritoša iz Udruge mladih Garažno društvo kao osobe koje imaju veliki utjecaj na mlade i mogu im, bolje se upoznajući s projektom, ove aktivnosti još više približiti.
Tijekom boravka EVS volonterki organizirat će se i prezentacije aktivnosti EVS volonterki u srednjim školama Istarske županije i tako poticati mlade na volontiranje kako u zajednici tako i s generacijom starijih osoba.
Pozivaju se svi zainteresirani da se uključe u volontiranje u Domu, bilo u rad sa starijim osobama, bilo da volonterkama Emmi i Darii budu dobri domaćini tijekom njihovog boravka u Poreču.

Imate pitanje? Pišite nam, odgovorit ćemo Vam u najkraćem roku.