Scroll Top
Proslava Dana grada u Domu za starije i nemoćne Poreč

Dom za starije i nemoćne Poreč počeo je 28. travnja obilježavanje Dana grada Poreča, koji se obilježava 30. travnja, feštom u dvorištu ustanove. Okupljene korisnike uvodno je pozdravio gradonačelnik Poreča LorIs Peršurić, zahvalivši se korisnicima i djelatnicima na trudu koji svake godine ulažu u obilježavanje ovog važnog dana za Poreč. Uz gradonačelnika, okupljene je pozdravila i ravnateljica Doma Sandra Ćakić Kuhar, koja se zahvalila Gradu na stalnoj podršci ustanovi, kao i Gradskoj knjižnici Poreč na organiziranom programu u Domu povodom Dana grada. Naime, okupljene je zabavljao istarski pjesnik i narodni svirač, Drago Draguzet, koji je u Domu gostovao u sklopu programa “Na istoj strani(ci) – Neispričane priče Gradske knjižnice Poreč i Grada Poreča.

Kako je kroz pjesmu i razgovor i ovoga put Draguzet dokazao, sretne priče, lijepi stihovi, humoristične doskočice i štorijice iz naroda nanovo ukazuju na moć i ljekovitost čitanja koje nam nude mogućnost za uspješnije razumijevanje međuljudskih odnosa i komunikacije. Čitanjem starijima i nemoćnima čuvamo vrijednosti kojima i sebe i zajednicu obogaćujemo, te time doprinosimo razvoju društva u cjelini i smanjenju društvenih nejednakosti.

Upravo s tom idejom, ovo današnje međugeneracijsko druženje, najbolji je mogući uvod u bogati program povodom obilježavanja Dana grada. Podsjetimo, uz svečanu sjednicu Gradskog vijeća, Poreč će svoj dan obilježiti humanitarnom atletskom utrkom za velike i male POREČ-PARENZO 3004 u subotu na Gradskom kupalištu s početkom u 10 sati, te Rekreativnom Parenzanom kod jame Baredine u isto vrijeme, glazbom po gradskim ulicama i plesnim nastupom MOT08 na Trgu slobode u 12.30 sati. Veliko finale proslave Dana grada koncert je grupe TBF na porečkoj rivi, a ulaz je za sve besplatan.

Imate pitanje? Pišite nam, odgovorit ćemo Vam u najkraćem roku.