Scroll Top
VOLONTERI DOMA ZA STARIJE U AKCIJI Hrvatska volontira!

Volonteri i volonterke Doma za starije i nemoćne osobe u Poreču i ove su se godine uključili u akciju Hrvatska volontira! zajedno s volonterima Europske volonterske službe iz Agencije lokalne demokracije iz Brtonigle, održavanjem zajedničke kreativne radionice s korisnicima Doma.
Hrvatska mreža volonterskih centara ovom kampanjom želi posebno naglasiti volontiranje mladih, o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled našeg budućeg društva. Od četrdesetak volontera koji djeluju u Domu velik je broj mladih koji svojim djelovanjem čine svakodnevicu korisnika Doma veselijom i ugodnijom a čitavu zajednicu humanijom.
Uz kreativnu radionicu, dio akcije u sklopu redovitih posjeta Domu srijedom činile su i frizerke volonterke Mirta i Nevija frizirajući besplatno korisnike Doma.
U Domu za starije i nemoćne osobe Poreč redovito volontira četrdesetak volontera koji su tijekom prošle godine odradili 1265 volonterskih sati te je Dom od strane Gradskog vijeća Grada Poreča bio nominiran za Državnu nagradu za volontiranje. Porečki volonteri od ove godine intenzivno surađuju s mladim volonterima Agencije lokalne demokracije iz Brtonigle koji volontiraju putem Europske volonterske službe.
Porečki Dom i ovom prilikom poziva zainteresirane za volonterski rad da se uključe i daruju starijima dio svog slobodnog vremena čime će obogatiti život korisnika Doma ali i steći vrijedna nova iskustva i prijateljstva.

Imate pitanje? Pišite nam, odgovorit ćemo Vam u najkraćem roku.