Scroll Top
Dom za starije i nemoćne osobe Poreč predstavljen u Zagrebu kao primjer dobre prakse

Iskustva Doma za starije i nemoćne osobe Poreč u radu s volonterima Europske volonterske službe (EVS) kao pozvani primjer dobre prakse prikazana su u petak u Zagrebu, u sklopu informativnog dana EVS koji je organizirala nacionalna Agencija za mobilnost i programe EU.
Pozitivna porečka iskustva Doma kao jedine socijalne ustanove koja samostalno provodi projekte financirane EU sredstvima namijenjene dugoročnom volontiranju EVS volonteraiznijela je stručna voditeljica Doma Sandra Ćakić Kuhar.

Provođenje programa ocijenjeno je izuzetno uspješnim te će Agencija u sklopu kampanje u povodu 30. godišnjice Erazmus+ programa, putem kojeg se projekt financira, promotivne materijale snimati upravo u Poreču, u Domu za starije i nemoćne osobe.
Od 2014. godine otkad se u Domu provode projekti namijenjeni dugoročnom volontiranju EVS volontera, u Poreču su po gotovo godinu dana boravile 4 EVS volonterke, dok će do kraja 2017. godine u Domu boraviti još dvije volonterke, Emma Quintana Lloran iz Španjolske i Daria Zelenska iz Ukrajine te svojim volonterskim angažmanom nastojati potaknuti sve dobne skupine, a posebno mlade, na volonterski doprinos zajednici. DSCN7519

DSCN7521

DSCN7523

DSCN7527m1

Imate pitanje? Pišite nam, odgovorit ćemo Vam u najkraćem roku.