Scroll Top
Feštom u Domu obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, zajedno sa svojom zamjenicom Sanjom Oplanić, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Vesnom Kordić te savjetnicom Tihanom Mikulčić, posjetio je u ponedjeljak porečki Dom za starije i nemoćne, te korisnicima čestitao njihov dan.
Čestitkama seniorima i svečanosti pridružili su se i članovi Upravnog vijeća Doma Lino Dobrila, te Franc Dobrilović. 
Dobrodošlicu gostima na prigodnoj svečanosti zajedno s korisnicima, zaželio je ravnatelj Doma Mario Laković i djelatnici. Laković je napomenuo kako je ova fešta samo uvertira u ovogodišnje svečano obilježavanje 10. godišnjice otvorenja porečkog Doma, koje će se obilježiti sredinom prosinca, kada su i prvi korisnici još 2007. godine uselili u Dom.
– Ja volim reći da se gradi od temelja, što smo u Poreču izgradnjom infrastrukture i napravili, ali one prave, najvrijednije temelje izgradili ste upravo vi, naši stariji sugrađani i na nama je da nastavimo vašim stopama, rekao je gradonačelnik Peršurić. Napomenuo je kako je današnji susret i dobra prilika da sve korisnike Doma, ali i sve sugrađane starije od 65 godina pozove da predaju zahtjev za sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja, koje provodi Grad Poreč-Parenzo drugu godinu zaredom.
Nakon službenog dijela programa druženje se nastavilo uz zakusku i glazbu muzičara volontera koji nastupaju u Domu, uz čiju su svirku neki i zaplesali. 
U porečkom Doma za starije i nemoćne osobe posebno njeguju volonterstvo i međugeneracijsku solidarnost, a uz brojne volontere među kojima ima dosta mladih djeluju i volonterke iz inozemstva koje će narednih mjeseci u Domu pomagati u sklopu projekta koji se provodi se uz financijsku podršku Europske komisije. Projekt je započet prije tri godine, a nakon što su volonteri iz raznih europskih zemalja uspješno završili svoj volonterski „staž“, projekt se nastavlja i ove godine.             DSCN8236

DSCN8239

DSCN8242

DSCN8244

DSCN8246

DSCN8259

DSCN8264

DSCN8273

DSCN8275

Imate pitanje? Pišite nam, odgovorit ćemo Vam u najkraćem roku.